1 Temmuz 2014 Salı

Köz Patlıcanlı Patates Püresi Üzerinde Mantar Soslu Dana Antrikot

 

Herkese merhaba! Tatilimi yaptım, ev ile ilgili kafamda yapılacak diye listelediğim işlerimi hallettim, Mübarek Ramazan'ın ilk 3-4 gününü atlatarak alışma evresini de geçtim, şükür şimdi işimde, eski düzenimde çalışmaktayım :) Mübarek Ramazan-ı Şerifleriniz hayır olsun diyerek, tam da iftarlara layık ilk tarifi de böylece girmiş olayım ne dersiniz?
 
Malzemeler:
 
- 2 adet 200 gr lık dana antrikot
- 250 gr. mantar
- 100 ml krema
- yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- zeytinyağı
- tuz, karabiber

Köz Patlıcanlı Patates Püresi İçin:

- 4 adet kemer patlıcan (hazır konserve de olabilir)
- yarım kg. patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt kreması
- 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 4 dal taze fesleğen
- zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Köz patlıcanlı patates püresini hazırlamak için; öncelikle patatesler haşlanarak ezilir. Patlıcanlar da ocak üzerinde közlenerek çekirdek kısımları çıkartılır. Püre için gereken tüm malzeme birlikte blenderden geçirilerek püre hazırlanır. Etler, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip az ile kızgın tavada mühürlenip pişirilir. Ayrı bir tavada soğan ve sarımsak ince ince doğranarak tavada sotelenir. Mantarlar da küp küp doğranarak tavaya ilave edilir. Mantarlar piştiğinde krema ve taze kekik ilavesi ile tavada 1-2 dakika daha tavada çevrilerek ocaktan alınır. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirildikten sonra blender ile pürüzsüz olana kadar inceltilir.
 
Servis tabağına önce hazırlanan püre alınarak, et üzerine yerleştirilir. En son olarak mantar sos ilave edilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

deeptone dedi ki...

ama sana ödül verdim kiii pazar günüü :)

deeptone dedi ki...

hani yabancı filmlerde olur ya orijinal isimli yemekler onlar gibi olmuuş :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...