14 Ağustos 2014 Perşembe

Çörekotlu Minik Tuzlular


Bir tarif var ki sırada yapmayan üzülür, yapan da sürekli yapar, çünkü evde bir vardır, yarım gün sonrasında ise tükenmiştir. Kahvaltı, 5 çayları, öğünler arası atıştırma için ideal, üstelik de çok, çok lezzetli. Dinleyin siz beni, yapın bir kere bu tarifi, ne demek istediğimi anlayacaksınız :)

Malzemeler:

- 125 gr. tereyağı
- yarı su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3-4 su bardağı un
- yarım çay bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tüm malzemeler bir yoğurma kabına alınarak malzemeler birbirleri ile özdeşene kadar yoğrulur. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif altın rengi alana dek pişirilir. Afiyet olsun...

1 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
www.cay-makineleri.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...