5 Ağustos 2014 Salı

Domates Vinegretli Salata üzerinde Poşe Somon


Haydi bugün hafif bir şeyler hazırlayalım, malum hava yapış yapış, nefes almakta bile zorlanıyoruz. O yüzden bari yemekler hafif olsun ki yerimizden kalkmaya mecalimiz olsun. Yanına bir de buzdolapta soğumuş buzz gibi karpuz ne iyi gider vallahi :)

Malzemeler:

- 2 adet somon fileto (her biri 100 gr.)
- 5 su bardağı su
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- tuz, tane karabiber, rezene tohumu, defne yaprağı
- 50 gr. arzu edilen yeşil salata yaprakları
- 2 dilim tost ekmeği

Domates Vinegret Sosu İçin:

- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 4 adet dörde bölünmüş çeri domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı incecik doğranmış fesleğen
- tuz, karabiber

Yapılışı: Somon haricindeki tüm malzemeler bir tencere içerisine alınarak kaynatılır. Somon parçaları derince ve küçük bir kaba yerleştirilir. Hazırlanan sebze suyu, somonların üzerini 1 cm. geçecek şekilde dökülür. Somon filetolar sıcak su içerisinde pişene kadar yaklaşık 15 dakika bekletilir. (Pişip pişmediğini kontrol etmek için ara ara bir bıçak yardımı ile iç kısımlarını kontrol edebilirsiniz.)
 
Somonlar haşlanmış sebze suyunda pişerken, tost ekmeği küpler halinde doğranarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve biber ile harmanlanarak fırında rengi afif dönene kadar kızartılır. Salata yaprakları elle kabaca parçalara ayrılarak, üzerine domates vinegret sosu dökülür. Pişen somonlar küçük parçalara ayrılarak salatanın üzerine serpiştirilir. Kızarmış ekmek küpleri de ilave edilerek servis edilir. 

1 yorum:

Sema dedi ki...

Somon balığı çok severim, güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...