8 Ekim 2014 Çarşamba

Kuzu Kapama


Bir Kurban Bayramı daha geldi ve geçti, umarım kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine gitmiş, Allah tarafından kabul görmüştür. Bu arada buzdolabı da etle dolmuştur değil mi? Çoğu zaman yorgunluktan ve et görmekten gına gelerek kurban etleri ile uğraşmak zor gelse de, zamanında etleri değerlendirmek çok önemli. Bizim ailemizde kesilen kurbandan kavurma, arnavut ciğeri ve kapama yapıp yemek çok makbuldür ve sevilerek yenir. Bu bayram da çok şükür hepsini yapabildim, Allah tekrar Kurban Bayramı'na da eriştirsin inşallah..


Malzemeler:

- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet kuzu but  (arzuya göre tavuk  butu da  kullanabilirsiniz)
- 6 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Bir kuzu budu parçalanarak (ister kemikli, ister kemiksiz olarak), çıkan parçalar 8-10 bardak suda haşlanır. Pirinç ayıklanarak bir tepsiye döküler ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su konularak haşlanır. Etlerin pişmesinin ardından suyu süzülerek  iri parçalar halinde parçalanır. Yıkanarak suyu süzülen pirinçler bir fırın tepsisine konularak üzerine sıcak olan et suyu, karabiber, tuz ve tereyağı eklenerek iyice karıştırılır. Son olarak haşlanmış etler de aralıklı olarak pirinçlerin üzerine serpiştirilerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

mımmm nefis olmuş,ellerize sağlık..afiyetle...

Limonlu Kek dedi ki...

Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...