20 Ekim 2014 Pazartesi

Taze Zencefilli Ispanak Çorbası


Havalar birden soğudu, alışmışız güneşe, evden montsuz çıkmaya. Bu sabah ilk kez arabada kaloriferi açtım, demek ki sıcak sıcak çorba düşlenecek vakit gelmiş :) Ispanağın da tazecik, mis gibi olduğu zamanlar ya artık, ne dersiniz ıspanak çorbasına? Hem Temel Reis gibi güçlü-kuvvetli olmak için de birebir, savulun grip mikropları ıspanak çorbası geliyor :)

Malzemeler:

- 1 bağ taze ıspanak
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük boğum taze zencefil
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4-5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, defne yaprağı, birkaç damla limon

Meyane İçin (Roux):

- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un

Yapılışı: Derince bir tencereye sıvı yağ, çok minik doğranmış soğan ve sarımsak alınarak kavrulur. Önceden yıkanmış ve suyu süzdürülmüş ıspanaklar ince ince doğranarak, soğanların pişmesine yakın tencereye ilave edilir. Zencefilin kabuğu soyularak rendenin ince tarafı ile rendelenerek püre haline getirilir ve 1 adet defne yaprağı ile birlikte tencereye alınır. Biraz süre daha kavrulduktan sonra tavuk suyu, sıcak su ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek un ile beraber kavrulur.  Unun kokusu çıkmaya başladığında, hazırlanan meyane pişmekte olan çorba içerisine ilave edilir. Bu aşamada defne yaprağı aromasını çorbaya verdiğinden, tencereden alınır. Blender ile çorba pürüzsüz bir hale getirilir. Servis için kaselere alındığında, arzuya göre üzerine mikser ile iyice çırpılmış krema veya krema köpüğü konulabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...