24 Kasım 2014 Pazartesi

Bezelye Püre Servisi İle Mantı


Yemek var, bir de yemek sunumu var. Birinde mide doyuyor, ama birinde hem mide, hem de göz doyuyor. İkincisi benim için daha önemli, çünkü güzel yemek ve güzel bir sunum ruhu da besliyor, kendinizi daha mutlu hissediyorsunuz. Böyle olunca da artık güzel yemekler, daha süslü tabaklar hazırlama telaşına düşüyorsunuz. Gününüz güzel, yemekleriniz saray tadında olsun efendim :)

Malzemeler:

- 1 su bardağı etli mantı
- 3 su bardağı tavuk suyu
-  tuz, kuru nane, pul biber

Bezelye Püresi İçin:

- 2 avuç bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı haşlama suyu
- tuz, kimyon (yarım çay kaşığı)

Yoğurt Sos İçin:

- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak

Yapılışı: Tavuk suyu elde edebilmek için; yarım tavuk orta boy bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır. (Daha aromatik bir tavuk suyu elde etmek isterseniz kaynama suyuna yarım kuru soğan, 1 diş sarımsak, maydanoz sapları, kök kereviz, küçük bir parça havuç da ekleyebilirsiniz.) Yaklaşık 15-20 dakika sonunda haşlama suyu süzgeçten geçirilerek tavuk ve suyu birbirinden ayrılır. Mantılar tavuk suyu içerisine atılarak çok az tuz ilavesi ile 6-8 dakika kadar haşlanır.

Bezelye püresi için, bezelyeler su içerisinde haşlanır. İyice yumuşadıktan sonra suyu süzülür ve içerisine yuz, kimyon, tereyağı ve haşlama suyundan 1-2 yemek kaşığı ilave edilerek blender ile püre haline getirilir.

Servis için; bezelye püresi tabağa konularak mantı ve sarımsaklı yoğurt ilavesi ile servis edilir. Servis etmeden önce üzerine domates sos ve kuru nane dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...