28 Kasım 2014 Cuma

Fatoş'un Hamsili Pilav Günü ve Roka-Balık Etkinliği

 
Yemekevi.tv'nin yazarı Sevgili Fatoş Vayni Şahin'in daveti ile Midtown Hotel'de "Roka-Balık Günleri" etkinliğine katıldım geçen hafta. Fatoş'cuğum bizlerle (yukarıdaki fotoğraf hepimizin mutfakta olduğnun kanıtıdır :) mutfağa girdi ve kendi spesiyal tarifi hamsili pilavı kendi elleri ile pişirip bizlere ikram etti. Gün "Fatoş'un Hamsili Pilav Günü" idi, ancak Midtown Hotel More Restaurant'ın ödüllü şefi Ali Davut da boş durmamış, kelimenin tam anlamı ile döktürmüştü.
 
 
İtina ile hazırlanmış soğuk mezeler yemeye kıyılamayacak kadar hoştu, kiminin üzerinde kelebek, kiminin üzerinde çiçekler vardı, ama kıydım da yedim vallahi :)
 
- Acılı Ezme
- Karidesli Salata
- Yoğurtlu Patlıcan Salatası
- Amerikan Salatalı Lavaş Sarma
 
 
Günün konseptine uygun olarak ana yemek de dahil olmak üzere, tüm ara sıcaklar hamsiden olmasına rağmen, her bir yemekten ayrı tatlar aldım. Hangisini çok beğendim diyeyim ki size, hepsi diye bir seçeneği kabul eder misiniz?
 
- Hamsili Pilav
- Mısırlı Hamsi Dolması
- Sebzeli Hamsi Çorbası
- Hamsi Mıhlama
 

Tahinli Dondurmalı Sarma, yenen onca güzel yemeğin üzereine gidebilecek ennn güzel tatlıydı gerçekten. Sadece lezzet olarak değil, sunum olarak da nefisti inanın.


Tüm bu lezzetleri biz nereden bulalım derseniz, merak etmeyin Taksim Midtown Hotel More Restaurant'ta 20 Aralık tarihine kadar "Roka-Balık Günleri" devam ediyor. Tüm bu lezzetleri ve hatta daha fazlasını yiyebilirsiniz.
 
Bizleri davet eden Sevgili Fatoş Vayni Şahin'e, yemekleri hazırlayan Şef Ali Davut ve ekibine ve bizleri çok güzel ağırlayan Midtown Hotel'e çok teşekkürler...

1 yorum:

bademlebuduk dedi ki...

bu lezzetli günde birlikte olmak çok keyifliydi, sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...