10 Kasım 2014 Pazartesi

Redmond Multicooker ile Pizza Yapımı


Redmond Multicooker ile yaptığımız etkinlikten daha önce sizlere bahsetmiştim, bu kez de etkinlikte pişirdiğimiz pizzayı anlatmak istiyorum müsadenizle. Workshopta benim payıma pizza düşmüştü ya hani, iyi ki de düşmüş dedim sonraları. Çünkü mayalı hamurlar her zaman gözümde büyümüştür. Hem mayalanma süresinin uzun olması, hem de mayalamak için suyun veya sütün sıcaklığının tututurulması çok zor gelir bana. Redmond Multicooker bu sorunu, sorun olmaktan çıkarmış işte :) Gelin bir tarife göz atın, nasıl kolay olduğunu kendiniz görün...


Malzemeler:

- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- isteğe göre mantar, sucuk, kırmızı biber, mısır, siyah veya yeşil zeytin
- tuz


Yapılışı: Maya bir yoğurma kabına alınarak üzerine toz şeker ve ılık su ilave edilerek ovuşturularak eritilir. Un yavaş yavaş eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Redmond Multicooker'ın iç haznesi hafif yağlanarak "Yoğurt Programı" seçilir ve süresi 30 dakikaya ayarlanarak kapağı kapatılır. (En sevdiğim özelliklerinden biri bu oldu, 30 dakika sonunda hamur iki katına ulaşmıştı)
 

Sürenin sonunda "Cancel Tuşu"na basılarak hamur hazneden çıkarılır ve iki eşit parçaya bölünür. Hamur haznenin boyutunda açılarak üzerine zeytinyağı ile seyreltilmiş salça sürülür. Onun üzerine de kaşar peynirinin dörtte biri ve arzu edilen pizza üst malzemelerinin yarısı serpiştirilir. "Bake Programı" seçilir ve süresi 40 dakikaya ayarlanarak kapağı kapatılır.  Çalışma modu bitince pizza içerisinden çıkarılır  ve ikinci hamura da aynı işlem uygulanır.


Eğer hamurlardan birini daha kalın tutarsanız, kalın tabanlı veya ince tabanlı pizza seçeneğiniz de olabilir. Ben kalın tabanlı pizza severim, en çok da ondan yedim :)

1 yorum:

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Ellerine saglik canim harika gozukuyor.. Merdaneli fotonada bayildim.. sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...