17 Kasım 2014 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Anasonlu Tuzlu Kurabiye


Hava soğuk, ben hasta, herkeste bir keyifsizlik... Sabah işe gelirken açtığım müzik bile canlandıramadı beni. Ne yapmalı da bu ruh halini atmalı, güzel bir bitki çayı demleyip, yanına bir kek, bir de tuzlu bir şeyler mi yapmalı. Evet evet, hatta tuzlu kurabiyelere tam buğday unu katıp, bir de anason eklemeli. Sanki içim açılacakmış gibi geliyor. Siz ne dersiniz :)

Not: Anasonlu tuzlu kurabiyenin rengi sizi yanıltmasın, onları fırında unutmadım, tam buğday unundan yaptığım için renkleri esmer oldu.

Malzemeler:

- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı anason
- 2 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar tam buğday unu (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- süsleme için beyaz haşhaş tohumu veya çörek otu veya susam

Yapılışı: Tüm malzemeler harmanlanarak yumuşak bir hamur elde edilir. Düz bir zeminde açarak istediğiniz kalıplarla kesilir ve üzerine pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizilir. Her bir kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürülerek, üstlerine isteğe göre haşhaş tohumu, çörek otu, kavrulmuş susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra servis edilir.

1 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

bence artık uykun açılmıştır.ellerine saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...