21 Kasım 2014 Cuma

Whittard İle Gerçek İngiliz Çayı'nı Deneyimledik


 
Geçtiğimiz haftalarda Whittard'ın davetlisi olarak bir çay deneyimleme etkinliğine katıldım. 1886 yılında Londra’da kurulan ve yıllar içerisinde dünyanın dört bir yanında sunduğu özel çay, kahve ve kakao harmanlarının yanı sıra, yüksek kaliteli İngiliz porselenleri ile de tanınan Whittard of Chelsea, artık Akasya Acıbadem’de. Üstelik 128 yıllık markanın tarihinde bir ilk olarak kafe konsepti ile. Kafe konseptini tasarlayan DD İç ve Dış Ticaret, İngiltere’de de uygulayacağı bu yeni konseptin danışmanlığını da yürütüyormuş. Onların aklına neden gelmemiş ki acep :)
 

Tadım gününde 128 yıllık reçetesi ile siyah çay ve yaseminli yeşil çay karışımından oluşan Afternoon, tarçın, karanfil, zencefil gibi baharatlarla egzotik bir tat yakalayan Spiced Chai, mis gibi gül kokulu English Rose, White Pomegranate ve Oolong gibi Whittard çaylarını deneyimledik. Ennn çok Spiced Chai'i sevdim, bir baharat delisi için ideal :)
Kurutulmuş meyve, baharat ve çiçek yapraklarından oluşan bitki ve meyve karışımları ile karşımıza çıkan Whittard hazır çaylarını, soğuk ve sıcak olarak da tüketebilirsiniz. Süt ile hazırlanan özel baharatlı çayları ise farklı tatlar arayanlar için ideal bir alternatif olacak nitelikte.
 
 
Sadece çay da değil, eşsiz kahve çekirdeklerinin klasik lezzetlerinden, aromalı kahvelerine, sıcak çikolataya kadar onlarca kahve çeşidini kahve menüsünden seçebilirsiniz. Hem de sıcak içeceklerinizin yanında; meşhur İngiliz kurabiyelerinden, özel yapım İngiliz marmeladına kadar birçok atıştırmalık ile. Bir Earl Gray'li çay kurabiyesi vardı ki, bayıldım.

Bu güzel davet için Whittard'a teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...