31 Aralık 2014 Çarşamba

Bonibonlu Kurabiye


Var mısınız yeni yılda güzel başlangıçlar yapmaya? Şimdiye kadar yapmak isteyip de bir türlü başlayamadıklarımızı liste haline getirmeye. Sonrasında hiç olmazsa 2-3 tanesini yapsak bile mutlu olmaya. Daha az maddiyatçı, daha fazla duygusal olmaya. Çevremizdekileri sevmeye çalışmaya, ama zarar verenlerden de uzak durmaya. Daha enerjik, daha sağlıklı olmaya. Daha güzel lezzetler yapıp, daha kararında yemeye. Var mısınız?

Herkese geçmiş yıllardan çok daha güzel geçecek bir yıl diliyorum ve Facebook'ta bu aralar dolaşan ve çok sevdiğim bir sözle konuyu bitireyim; bana yeni hiçbir şey getirme 2015, yeter ki sevdiklerimi götürme... 


Malzemeler:

- 1 adet yumurta,
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 adet kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 2 kutu bonibon

Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, şeker ve yumurta bir yoğurma kabına alınarak elde ovuşturmak sureti ile yoğurulur. Bonibon haricindeki diğer tüm kuru malzeme de eklenerek yoğurmaya devam edilir. Hazırlanan hamur streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Sürenin sonunda dolabıntan alınan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Avuç içi ile hafif yassılaştırdıktan sonra aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. (Kurabiyeler pişerken yayılacaktır, aralıklı dizilmesinde fayda var.) Üzerlerine bonibonlar hafif bastırılarak yerleştirildikten sonra, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

bonibonlu kurabiye dedi ki...

harika görünüyorrrrrrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...