12 Aralık 2014 Cuma

Çoban Kavurma


Bu gün içimden güzel şeyler görme isteği geçiyor, her ne olursa olsun ama güzel olsun. İyi haberler, iç-dışı bir iyi niyetli insanlar, cıvıl cıvıl güzel süslenmiş dükkanlar ve tabii lezzetli, güzel yemekler. Gerçi hava, beni çok havaya sokamıyor ama belki diğer tüm güzellikler beni bulur, inşallah sizleri de bulur :) 

Malzemeler:

- 500 gr kuzu eti
- 3 adet yeşil biber
- 2  adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kimyon, kekik

Yapılışı: Kuru soğanlar, sarımsaklar, domatesler ve sivribiberler minik küpler halinde doğranır. Kuzu eti kuşbaşı doğranarak hiç yağ ilave etmeden teflon tavaya alınır. (Eğer ocak üstü sac tavanız varsa daha süper olur.)  Orta harlı ateşte etler suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavrulur. Et suyunu çektiğinde sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır ve soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Soğanlar pembeleşip karamelize olduğunda biberler de eklenerek, tüm malzeme 3-4 dakika harlı ateşte kavurmaya devam edilir.  Ocağın altı kısılarak domatesler ilave edilir. Domatesler fazla öldürülmeden 3-4 dakika kadar daha pişirilerek tuz ve baharatlar eklenir. 1-2 dakika tüm malzeme kaynaşana dek tavada çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır. İster servis tabağına alarak, isterseniz lavaş ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. 

1 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

valla burada da hava fena.içim karardı.ellerine saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...