22 Aralık 2014 Pazartesi

Havuçlu Ispanak


Ispanak ve havucun tam zamanı pek bir bol, pek bir lezzetli. Benim tansiyon da havalarda uçuyor, o yüzden ete az biraz ara, gözlerim yeşilden başkasını görmüyor artık. Ispanağı da pek bir severim yoğurtlayıp yemek ne güzel, o halde sağlık için, ağız tadı için buyrun havuçlu ıspanak tarifine :)

Malzemeler:

- 1 bağ ıspanak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz

Yapılışı: Ispanaklar iyice temizlenerek iri iri doğranır. Kuru soğan çok ince olmayacak şekilde yemeklik olarak doğranır. Yayvan bir tencereye alınarak zeytinyağında hafifçe pembeleşene dek kavrulur. Havuç rendenin büyük delikli bölümü ile iri olarak rendelenir ve 2-3 dakika sonra tencereye ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulmaya devam edilir. Soğanların rengi bal rengine döndüğünde doğranmış ıspanaklar da tencereye alınarak tencerenin kapağı kapatılır. Ispanaklar pörsüyene dek (yaklaşık 3-4 dakika sonunda) tencereye yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ve sıcak ilave edilir ve ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır. Ara ara kontrol edilerek (suyunu çekmiş ise azar azar yine su ekleyebilirsiniz) pirinçler piştiği ve ıspanak suyunu çektiği zaman tuzu eklenerek ocaktan alınır. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet-sağlık olsun :)

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.

deeptone dedi ki...

oleeey yaparım bunu tımams. bu akşam kabak yaptım. bi akşam da bunu yapıyim :)

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...