29 Aralık 2014 Pazartesi

Sarı Mercimek Favası ve Limonlu Rulo Levrek


Yeni yıl geldi geliyor, eli kulağında ya, her yerde bir telaş bir telaş. Benim mail adresim sürekli hazır pişmiş hindi, indirimli pişmemiş hindi ve dışarıda yiyebileceğim hindi reklamları ile dolup taşıyor. Sanki yılbaşı demek hindi demek, ay sıkıldım vallahi. Hiiiç de hindi ile uğraşmayacağım, evde ne malzeme varsa onu yapacağım :) Eğer ben değişik afilli bir şeyler yapmak, ikram etmek istiyorum ama derseniz, ona uygun bir tarifim de var tabii. Hem de balık, hem de çok lezzetli :)

Malzemeler:

- 2 adet levrek fileto
- 2 adet taze bebek patates
- 2 adet havuç
- yarım adet kuru soğan
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sarı mercimek
- taze fesleğen, taze kekik
- tuz, tane karabiber

Yapılışı: Levrek iyice yıkanarak kağıt peçete ile kurulanır. Kılçığı ve derisi ayrılarak filetosu çıkarılır. Rendenin ince tarafı ile rendelenmiş limon kabukları, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve tane karabiber ile marine edilerek rulo yapılır ve kürdana geçirilir. (Bu şekilde pişme esnasında rulo açılmayacaktır.) 200 dereceye ayarlı fırında balığın eti beyazlaşana dek pişirilir. Bu arada mercimek yıkandıktan sonra, irice doğranmış havuç, soğan ve tuz ile tencereye alınarak kaynatılır. Piştikten sonra fazla suyu süzülerek blenderda pürüzsüz olana dek çekilir. Patatesler dış kabukları soyulmayacağı için iyice yıkandıktan sonra çok ince yarım ay şeklinde (slice) doğranır. Üzerlerine avuç içi ile bastırılarak biraz araları açılır. Üzerine az yağ, ezilmiş sarımsak, taze kekik, tuz ve biber serpiştirilerek 170 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Sebze garnitürü için; tüm sebzeler yıkandıktan sonra hepsi aynı boyda kesilerek tuzlu suda hafif diri olacak şekilde (aldante) haşlanır. Daha sonra sebzeler sudan çıkarılarak suyu süzülür ve az sarımsak, kekik ve tereyağı ile tavada sotelenir. Tüm ürünler hazırlandıktan sonra servis tabağına alınarak birlikte servis edilir.

2 yorum:

hotbiber dedi ki...

tariflerin çok güzel tatlım. levreğe de bayılırım ayrıca. yarın senin tarifin ile deneyeceğim :) mutlu yıllar sana şimdide.

BENCE YEMEKLER dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...