1 Aralık 2014 Pazartesi

Susamlı-Portakallı Islak Kek


Yaptığımda herkesin çok beğendiği, tekrar istediği bir tarifim var bugün. İlk başta herkes revani zannetti, üzerindeki susamlar da çıtır çıtır bir doku verdiler keke. Hem yumuşak bir dokusu olsun, hem de içi lezzetle dolu olsun diyorsanız bu tarif size gelsin o zaman :)

Malzemeler:
 
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı kavrulmuş susam

Yapılışı: Portakalın kabuğu rendelenir, suyu da sıkılarak bir bardağa konulur. Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır.  Portakal suyu, sıvı yağ, süt gibi likit malzemeler ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışımdan bir su bardağı kadarı ayrılır. Kalanına un, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek, hiç topak kalmayana kadar çırpılır. Fırın tepsisinin zemini yağlanarak, kek karışımı içerisine boşaltılır. Üzerine kavrulmuş susam serpiştirilerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir. Kek piştikten ve fırından çıkarıldıktan hemen sonra üzerine ayrılan 1 bardak sıvı karışım her yerine dökülerek ıslatılır. Kek biraz ılındıktan sonra servis edilir.

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

canım portakallı kek diyor
ama tarifte limon sıkın diyor
ayrıca susamı ne zaman ekliycez
bak canım çekti yapasım geldi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...