14 Ocak 2015 Çarşamba

Faruk Güllüoğlu Yeni Menü Tadım Etkinliği

 
Geçen hafta, muhteşem baklavaları ile tanıdığımız Faruk Güllüoğlu'ndan, oluşturdukları yeni menülerinin tadımı ve tanıtımı için bir davet aldım, tabii böyle tatlı bir davete katılmamak olmazdı :)

Bugüne kadar baklavacı kimliği ile tanına Faruk Güllüoğlu, yeni yıl ile birlikte yemeğe öncelik veren yeni bir menü oluşturmuş. Dünya Mutfağı'ndan, geleneksel Antep Mutfağı'na kadar birçok farklı tatları barındıran menüyü oluşturan Şef Hasan Fehmi Peker'i tebrik etmek lazım, Güllüoğlu mutfağına güzel bir hareket getirmiş. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, değişen dünyada tüketim alışkanlıkları ve müşteri beklentilerinin değişmesi ile öze dönüş niteliği taşıyan cafe-restaurant konseptinin ortaya çıktığını, yurt dışında 3, yurt içinde 54 mağazadan 24'ünün yemek hizmeti veren cafe-restaurant tarzında olduğu ve ilerleyen zamanlarda bu mağazaların artacağı bilgisini verdi. Ben kendi adıma diyebilirim ki, yöresel lezzetleri yanı başaımıza getiren Faruk Güllüoğlu'nu sıklıkla ziyaret edeceğim gibi görünüyor :) 
 
 
İştah açıcı olarak her masaya ikram edilen bol zeytinyağlı zeytin-peynir ezmesi-muhammara üçlüsü nasıl bir buluştur, şahane idi. En kısa zamanda kahvaltı için denenecekler listemde yer alıyor. Zeytin ezmeli kıtır ekmek ile servis edilen "Buğdaylı Roka Salatası", kıtır ekmek ile servis edilen, mis gibi köy kokan "Etli Keşkek Çorbası" ve mantının domatesli-peynirli versiyonu "Antep Peynirli Spesiyal Mantı" ana yemeğe geçmeden tattığımız Faruk Güllüoğlu lezzetlerindendi.
 

Gelelim etli, sıcak, ana yemeklere. Ancak şunu da hemen ekleyeyim, bizler bu yemeklere geldiğimizde zaten doymuştuk, çoğunun sadece kenarından berisinden tadabildik. O yüzden tekrar gidip, en sevdiğim lezzetlerin keyfini çıkarmaya ve evdekilere de tattırmak şart oldu :)
 
Lime lime eti ile neredeyse dökülen "Dana Kürek", püre ile servis edilen "Tavuk Köfte", balığa çok farklı bir hava veren "Baklava Hamuruna Sarılı Levrek Fileto" ve leziz közlenmiş patlıcanı ile "Antep Közlemesi" gönüllerimizi fethetti.


Son olarak tabii Faruk Güllüoğlu'nun olmazsa olmazı baklava ve çay ile geceyi sonlandırdık. Artık herkesin bildiği ve aşık olduğu klasik Antep fıstıklı, hafif tadı ile defalarca yiyebileceğiniz vişneli ve benim çok ama çook beğendiğim favori baklavam tahinli-cevizli baklava çeşitlerinden hangi birini yiyeceğimizi şaşırdık inanın :)
 
Bu güzel gecede bizleri çok güzel ağırlayan Güllüoğlu Ekibine teşekkür ederim :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...