13 Şubat 2015 Cuma

Muzlu Magnolia Puding


Sevgililer Günü furyası almış gidiyor değil mi, ben azıcık her malını satmak isteyenin Sevgililer Günü için en iyi alternatif bizim malımızdır, alın fark yaratın tantanasından bunalmış durumdayım :) İlla bir şey almak zorunda mıyız yahu, bir tatlı söz, bir kap güzel yemek de olmaz mı, olur tabii. Hatta illa sevgilinizin de olması gerekmiyor. Kendiniz, aileniz, arkadaşlarınız da birer sevgili değil mi? Ben diyorum ki haydi kendimize tatlı bir şeyler hazırlayalım, tatlı yiyelim tatlı konuşalım :)

Bu kez Magnolia Pudingi Redmond ile pişirdim. Fakat fotoğraflama aşaması çok sakata geldi, eteğimden "Haydi bitmedi mi daha işi!" diyerek çekiştiren çok oldu. Bir sonrakine sizlere yaraşır bir şekilde fotoğraflayacağıma söz vererek sevgilerimi gönderiyorum :) 

Malzemeler:

- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı toz şeker (160 gr.)
- 1 su bardağı un (100 gr.)
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket pasta kreması
- 1 küçük paket bebe bisküvisi
-  3-4 adet muz

Yapılışı: 2 adet yumurtanın sarısı çırpılarak üzerine 1,5 bardak süt ve nişasta ilave edilir. Karışım iyice özdeşleşene dek tekrar çırpılır. Redmond Multicooker'ın haznesine kalan sütün tamamı ve şeker konularak çalışma modu "OUTMEAL", süresi 10 dakika olarak ayarlanır ve "Start" tuşuna basılır. Sürenin yarısında, yani sürenin bitimine 5 dakika kala yumurta, nişasta ve süt karışımı pişiricinin haznesine eklenerek karıştırılır ve kapağı kapatılmadan çalışma modu bitene kadar pişirilir. Süre sonunda pişen muhallebi, ayrı bir karıştırma kabına alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebi içerisine şekerli vanilin ve pasta kreması  ilave edilerek mikser ile karıştırlır. Bebe bisküvileri rondoda çekilir, muzlar ise ince ince dilimlenir. Servis edilecek kaselerin içerisine önce bisküvi kırıntısı konulur, yanlarına dilimlenmiş muzlar sıralanır ve üzerine hazırlanan puding konulur. En üste tekrar bisküvi kırıntısı konularak tüm kaselerde aynı işlem uygulanır. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

Not: Evinizde henüz Redmond Multicooker yoksa, sondan dört malzeme hariç, tüm malzemeler orta boy bir tencerede kıvam alana dek pişirilir ve soğumaya bırakılır. Sonrasındaki tüm işlemler aynı şekilde yapılır.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...