12 Mart 2015 Perşembe

Gloria Jeans Coffees Kahve Tadım Etkinliği

 
Bu aralar çay ve kahveden gidiyoruz ya, sıcağı sıcağına da Gloria Jean's Coffees ile blogger buluşmasından da bahsedeyim istedim. Aslından Türkiye'de ilk kahve zinciri 90'lı yıllarda Gloria Jean's Coffees ile başlamıştı hatırlarsanız, sonra bir görünüp bir kayboldu ne oldu ise. Taa 2012 yılına kadar, o zamandan beridir de hem kahveleri, hem de yanında sandviç, kek lezzetleri ile bir kahve molasında bizleri ağırlamaya devam ediyor.

Gloria Jean's Coffees'in bir de sevdiğim bir yanı var ki, kahve dükkanına gidersiniz çay yoktur, çay dükkanına gidersiniz kahve yoktur, işte burada her ikisi de vari dileyen dilediğini içebilsin diye. Hatta yakın zamanda kendi sektöründe bir ilke imza atarak Europian Vegetarian Union (Avrupa Vejeteryan Birliği) tarafından vegan ve lakto vejeteryan ürünleri için gerekli lisansı da alarak, bu ürünleri içecek menüsüne eklemiş, ne diyeli veganlar ve lakto vejeteryanlar için hayırlı olsun.

Buluşmada en sevdiğim içecek olan nane aromalı Chai Tea Latte'mi yudumlarken hem kahvenin büyülü hikayesini dinledim, hem de sevdiğim blogger arkadaşlarımla sohbet imkanı buldum. (Hatta bu yazıyı yazarken bile burnuma feci halde kahve kokusu geliyor, sanırım bu postu yayınladıktan sonra kendime bir kahve alacağım :) Bizlere verilen brifingte, kahve ile ilgili pek çok yararlı bilgi edindim. GJC'nin bir özelliği çok hoşuma gitti paylaşmadan duramadım; GJC Rainforest Allianca (Yağmur Ormanları Sertifikası) belgesine sahip, yani üretim tesislerinde insana ve doğaya saygı öncelikli. Çalışanların sosyal güvenceleri tam, mesaisi ve ücretlerini eksiksiz alabiliyorlar, ormanlar ve doğal hayat korunuyor ve kesinlikle zarar görmüyor. Bundan daha güzel bir çalışma olabilir mi?

Bizleri ağırlayan Gloria Jean's Coffees'e teşekkürler...

2 yorum:

deeptone dedi ki...

gloria nişantaşı civarında pek sevdiğim bi yer. rakibi de starbucks ve tchibo tabii ki :)

gultasarim dedi ki...

nişsantasında ki en guzel yerlerden bende katılıyorum siz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...