18 Mart 2015 Çarşamba

Haşhaşlı Kurabiye


Bugün soğuk varmış, hatta kar bile yağacakmış, sabah da işe gelirken gördüm zaten oradan oraya uçuşan tane tane karları. O zaman hemen bu kurabiyeleri yayınlamak istedim. Hani çoluk çocuk akşam üşümüş olarak gelirler, karınları açtır, hemen ne yiyebilirim diye çekmeceleri kurcalamaya başlarlar. İşte o zaman bu kurabiyelerden çıkarabilirisniz, hepsi ev yapımı, hepsi lezzet küpü, hepsi sevgiyle, özenle yapılmış. Ben şimdiden gözlerindeki parlamayı görüyorum, eminim siz de göreceksiniz.  Ağzınızın tadı hiç bozulmasın emi :)

Malzemeler:

- 125 gr. tereyağı
- 125 gr. margarin
- 1 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 4-4,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu


Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı ve margarin, toz şeker, yumurta, mavi haşhaş tohumu ve un yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurulur. Hamur düz bir zeminde açılarak kurabiye kalıplarıyla arzu ettiğiniz şekilde kesilir. (Fotoğrafı instagram ve facebookta paylaştığımda kalıpları nereden aldığımı çok soran oldu, buradan da bir kez daha yanıt vereyim, Real Market'te bulabilirsiniz.) Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirilir. Üzerindeki baskının daha iyi anlaşılabilmesi için kurabiyelerin üzerine pudra şekeri dökülüp, fazlası üzerinden süpürülür. (Çukur yerlerde pudra şekeri biriktiğinden görüntüsü daha güzel oluyor.)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...