25 Mart 2015 Çarşamba

Hindistan Cevizli Mini Pastacıklar


Çok pratik (yapımı 10 dakikayı geçmiyor), tatlı mı talı, şirin bir tarifim var. Misafir gelmeden 1-2 saat önce yapın, atın bir köşeye, o sütü-kremayı iyice içine çekerken siz bakın diğer işlerinize. Sonrasında misafirleriniz bir bir ağza atıp bitirsinler, siz de öğünün :) 


Malzemeler:

- 20 adet fındıklı bisküvi
- 1 kase süt
- 1 kase hindistan cevizi

Krema İçin:

- 1 paket toz krem şanti
- 1 kutu süt kreması (200 ml.)
- yarım çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı: Toz halindeki hazır krem şanti krema içerisinde çırpılarak, kıvamlı bir krema haline getirilir. İçerisine hindistan cevizi de ilave edilerek buzdolabında yarım saat kadar bekletilir. Hazırlanan iç kremadan 1 tatlı kaşığı kadar alınarak 2 fındıklı bisküvi arasına konulur. (Kremanın bisküviler arasında biraz kalın durması daha hoş görünüyor, arzu ederseniz krema miktarını arttırabilirsiniz.)  Kremalı bisküviler önce süte sonrasında hemen hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. (Sütte çok tutarsanız bisküviler çok yumuşar, hemen batırıp çekmeniz gerekiyor.)

2 yorum:

jenseits dedi ki...

Cocuklar sever mutlaka.
Ellerine saglik.

Gezi/yorum... dedi ki...

Bunlar çok lezzetli oluyor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...