20 Nisan 2015 Pazartesi

Çocuklar İçin Doğum Günü Partisini Kendiniz de Organize Edebilirsiniz...


Günler yine gelmiş geçmiş de koskoca bir yıl daha geçmiş. Küçük kızım Aslı'nın 10. yaşını kutladık geçen haftalarda. Geçen seneki doğum günü partisininden bahsederken "Aslı'cığımın hazırladığım partiden çok memnun kaldığını, seneye temanın ne olacağına karar vermeye başladığı"ndan bahsetmiştim. Yani tema yaklaşık 1 yıl öncesinden belliydi diyebilirim :) Bu kez temamız kelebekti.

Tabak, bardak, pipetler, peçeteler ve tabii pastamız da kelebekliydi. Pasta her zaman olduğu gibi Sevgili Arkadaşım Gülay'ın marifetli ellerinden çıktı. İnanılmaz güzel ve lezzetli, çocukların neredeyse hayran hayran yapıştığı bir pasta oldu. Gülay'cığım çok, çok, çok teşekkür ederim sana :) Bu arada doğum günü partisi için hazırlıklarınızı kendiniz yapacaksanız eğer, konseptinizi, malzemelere kolayca ulaşabileceğiniz yaygın bir modelden seçmenizi tavsiye ederim. Ben bu bakımdan çok şanslıydım, kelebek, gerek internet sitelerinde, gerekse de Eminönü'ndeki dükkanlarda bolca bulunmakta.


Çocukları sevindirmek gerçekten çok kolay, şeker hamurlu kurabiyeleri ve cupkekleri ben hazırladım, pembe, yeşil, mor renkli kelebeklere bayıldılar. Horoz Şekeri ve Sürpriz Yumurta'ları da kapıştılar malum :) Eminönü'nden aldığım, üzerinde esprili sözler yazan kartlar ve maskeler de onları çok neşelendirdi. Sizler de bu tarz bir arayıştaysanız eğer Eminönü'ndeki dükkanlardan kendinize uygun olanı (sünnet, kına gecesi, doğum günü, mevlit) muhakkak bulursunuz.


Büyükler için hazırladığım kahve kavanozları  için de istikamet Eminönü idi. Kavanozlar ve kaşıkların envai çeşidi ve tabii kahve neredeyse her dükkanda var. Ben, partimize geldikleri için bende 40 yıl hatırları kaldığını ifade etmek istedim, inşallah onlar da memnun kalmışlardır. Allah daha nice doğum günü yazısı yazmayı nasip eder buradan inşallah. Sevgi ile, güzellikle kalın :)

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

her şey harika görünüyor canım.aslıya nice sağlıklı uzun seneler dilerim.sevgiler.

Unknown dedi ki...

yayınlarınızın hepsi hoş olduğu kadar faydalı,emeğinize sağlık.ben de beklerim en kısa zamanda,sevgiler... http://catikatindannotlarr.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...