8 Nisan 2015 Çarşamba

Fırın Sütlaç


Hava bir türlü bahara dönmedi ama içimin baharı çoktan başladı :) Şimdi yeşil salatalar, zeytinyağlı yemekler, hafif tatlılar yapasım var. (Ne kadar sürer bilemiyorum ama :) Bu istek yok olmadan önce de hemmen mutfağa girip bir yerden başlayayım dedim. Bu başlangıca da Fırında Sütlaç çok iyi gitti doğrusu. Haydi Bahar gel artık :)

Malzemeler:

- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr.)
- 1 su bardağı pirinç (100 gr.)
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 adet şekerli vanilin

Yapılışı: Pirinçler iyice yıkanarak süzülür. Küçük bir tencereye alınarak 1 su bardağı su ile birlikte iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşayan pirinçlerin üzerine süt ilave edilerek ara ara karıştırılmak sureti ile kaynatılır. Yarım bardak su içerisine nişasta konularak kaşık ile eze eze inceltilir. Sütlü karışım kıvam kazanmaya başladığında toz şeker ve inceltilmiş olan nişasta eklenir. 10-15 dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra vanilya da ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Yumurta sarıları iyice çırpılarak üzerine 1 kepçe sütlaç (tercihen pirinçsiz kısmından) ilave edilir. Tekrar karıştırılarak fırına dayanıklı kaselere paylaştırılmış olan sütlacın üzerine birer kaşık dökülür. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırının üst ızgarası açılarak fırına verlilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...