10 Nisan 2015 Cuma

Peynirli Parmaklı Poğaça


Güneş hafif hafif kendisini göstermeye çalışıyor galiba. Herkesde de bir bahar beklentisi oluşmaya başladı, bakıyorum hep yazdan kalan fotoğraflar paylaşılıyor, İnstagram'da yaz tatlıları ardı ardına geliyor. Bu arada beni de İnstagram ve Facebook'tan takip etmek isterseniz, sağ taraftaki sütunda ilgili ikonları tıklamanız yeterli. Orada da görüşmek üzere, sevgiler...

Malzemeler:

- 1 paket Luna margarin (250 gr.)
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

- iç harcı için 1 kase sert beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz

Yapılışı: Yumurtanın sarısı ile beyazı birbirinden ayrılır. Yumurtanın sarısı ile beyaz peynir haricindeki tüm malzeme bir yoğurma kabına alarak iyice yoğrulur. Maydanozlar yıkanıp saplarından ayıklanarak ince ince doğranır ve beyaz peynir ile harmanlanır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak unlu bir zeminde kahve tabağı büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır. yuvarlağın yarısına bıçakla birbirine paralel 5 kesik atılır. Kesilmeyen kısma peynirli harçtan konularak kesik olan tarafa doğru yuvarlanır. Son olarak uçlar iyice birbirine yapıştırılarak hafif ay şekli verilerek zeminine yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirilir.

4 yorum:

Sema dedi ki...

Poğaçalar harika görünüyor, ellerinize sağlık.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bu poğaçayı mayalı yapmıştım kabartma tozlu da lezzetli olur heralde sevgiler

Tijen dedi ki...

Bugün denedim,tarifinizi teşekkürler....

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Tijen inşallah beğenmişsindir, afiyet olsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...