3 Nisan 2015 Cuma

Piyaz


Yazarken farkında değildim, ama sonradan farkettim ki bu aralar hep tatlıdan gitmişiz. Şimdi azıcık da üzerine ekşi yiyelim ki bastırsın :) Şaka bir yana en sevdiğim salatalardan biridir piyaz, hele köfte yiyeceksem salata olarak ilk tercihimdir, tabii yanına da ayran. Yalnız ekşisi tuzu ayarında olacak, koca bir tabağı kendim bitirebilirim. 

(Not: Fotoğraftaki piyaz 2 ölçü olarak yapılmıştır. Yumurta olarak da bıldırcın yumurtası kullanılmıştır.)

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı haşlanmış kurufasülye
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet küçük boy domates
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 3-4 dal maydanoz

Sosu İçin:

- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- yarım limonun suyu
- tuz

Yapılışı: 1 su bardağı fasülye, küçük bir tencereye alınarak üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su eklenir. (Bir gece su içerisinde bekleyen fasülyeler sabaha kadar şişeceklerdir.) Sabah şişmiş olan fasülyelerin suyu dökülür. Tekrar üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğan, ince yarım ay şeklinde doğrandıktan sonra üzerine biraz tuz dökülerek elde ovuşturulur. Sonrasında yıkanarak suyu iyice süzdürülür. Domates önce ikiye bölünerek ince ince dilimlenir. Maydanoz yıkanıp incecik doğranır. Servis tabağına sırası ile fasülyeler, soğan, maydanoz domatesler ve son olarak da dilimlenmiş haşlanmış yumurta alınır. Sos için gereken tüm malzeme iyice karıştırılarak piyazın üzerinde gezdirilir. Yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...