7 Mayıs 2015 Perşembe

Çikolata Parçacıklı ve Kuruyemişli Kek


Keyifler tekrar yerine gelsin, dertler unutulsun, eskilerin dediği gibi yumurta gibi olunsun (sağlıklı olmak anlamına geliyor yumurta gibi olmak) diye bir tepsi keki yaptım. Evde olanlardan karıştırdım, üstelik keke başlamamla fırına atmam arasında 10 dakika zaman vardır, o derece işimin arasında bir zamanda yaptım yani. Sonuç; mükemmel, ben demiyorum yiyenler söylüyor. Yapın yahu, çok kolay vallahi :)
 
Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı parça çikolata
- 1 su bardağı karışık kuruyemiş (fındık, kaju, fıstık, ceviz)
 
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu sıkılırak bir bardağa alınır. Limon suyunun üzeri süt ilavesi ile 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökülen kek karışımı üzerine kuruyemişler ve çikolata parçacıkları (ben Pakmaya kullandım, ısıya dayanıklı olduğu için pişerken erimiyor) serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.

3 yorum:

petrolmavilim hd dedi ki...

elinize saglik ..

Nilgün Komar dedi ki...

mmmmmmmmmmmmmmmmm

deeptone dedi ki...

not alayım acaip severim ben herhalde bunu. içeriği pek zengin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...