29 Mayıs 2015 Cuma

Yoğurt Çorbası


Bizim evde sevilen çorbalardan biri daha var bugünkü menüde. Yapımı da kolay, malzemesi de çok fazla değil, yani faydaları say say bitmez. Havaların yağsam mı, oturup kararsam mı dediği şu günlerde çok iyi gidecek.

Malzemeler:

- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 8 su bardağı su
- tuz, nane

Yapılışı: Küçük boy bir karıştırma kasesine yoğurt ve 1 bardak su alınarak kıvamlı bir ayran yapılır. Derin bir tencereye tereyağı ve un konularak, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Un kararmaya başladığında üzerine azar azar su eklenerek tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak topak kalmamasına dikkat edilir. (Bu çorbayı yaparken duru suyu çok tercih etmem, genelde makarna ve mantı haşlama sularını atmam ve ertesi gün bu çorbada kullanırım.) Yavaş yavaş ısınmaya başlayan ve içindeki un tamamen su ile özdeşleşen çorba suyundan bir kepçe alınarak ayran üzerine dökülür. Bu işlem birkaç kere tekrarlanarak ayranın yavaş yavaş ısınması sağlanır. (Böylece çorbaya konulduğunda yoğurt kesilmez.) Ilınan ayran yavaş yavaş çorba tenceresine dökülerek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladığında tuz ve 1 yemek kaşığı kuru nane ilave edilerek ocaktan alınır. Biraz soğuduğunda çorba kaselerine alınarak servis edilir.

2 yorum:

Julia Fertelli dedi ki...

Yogurt corbasini cok severim, ellerine saglik canim

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...