1 Haziran 2015 Pazartesi

Baklava Yufkasından Peynirli Börek


Börek yapmak zaman zaman korkutur insanın gözünü değil mi? Tutar mı, tutmaz mı, uğraştırır mı, beğenilir mi, yapması zor gelir mi? falan derken bir bakmışım vazgeçmişim yapmaktan. Ama baklava yufkası ile öyle mi ama, sar at fırına, sar at fırına, o sana dünya lezzetlisi, kıyır kıyır, yerken çıt çıt ses çıkaran nefis börekler olarak geri dönsün :) İnanması bedava, yapması küçük bir gayret, o zaman ha gayret :)


Malzemeler:

- 18 adet baklava yufkası
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gr. lor peyniri
- 150 gr. beyaz peynir
- yarım demet maydanoz

Yapılışı: Maydanozlar iyice yıkanarak incecik kıyılır. Yumurtanın sarısı, daha sonra böreklerin üzerine sürülmek üzere akından ayrılır. Lor Peyniri, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı küçük bir karıştırma kabına alınarak iyice karıştırılır. 1 kahve fincanı su ile aynı miktardaki sıvı yağ küçük bir kasede karıştırılır. Baklava yufkası tezgah üzerine serilerek bir fıça yardımı ile üzerine yağlı su karışımı sürülür. Üzerine ikinci bir baklava yufkası serilerek aynı işlem uygulanır. Üçüncü baklava yufkasının üzerine hiçbir şey sürülmeden kısa kenarına boylu boyunca peynirli harçtan konulur. (Her iki kenarından 3 cm kadar boşluk bırakılır.) İç harcın kenarlardan akmaması için her iki kenar da boylu boyunca içe doğru 3 cm. kadar katlanır. Peynirli harcın üzerinde sıkıca sarılarak yufka rulo yapılır. Diğer tüm yufkalara da aynı işlem uygulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Tereyağı eritilerek yine fırça yardımı ile yufkalara eşit olarak paylaştırılır. Son olarak yumurta sarısı da üzerlerine sürülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika pişirilir.

1 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

bir demlik çay koy beni ye diyorum canım :) ellerine sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...