10 Haziran 2015 Çarşamba

Pratik Çilekli Pasta


Çilek çıktı artık (yani kış boyunca vardı ama, tazecik, mis kokulu olanları çıktı) Artık gelsin çilek reçelleri, kompostoları, çilekli limonatalar. Mutfaklar miss gibi çilek kokuları ile dolsun, yüzler gülsün, mideler bayram etsin. Havalar mı kötü gidiyor, amaannn olsun, klasik olacak ama bizim havamız iyi olsun :)

Malzemeler:

- 1 paket hazır pastaban
- yarım kg. çilek
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı süt (pastabanları ıslatmak için)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık parçaları veya file badem

Krem Şanti İçin:

- 1 paket hazır kremşanti
- 1,5 su bardağı süt

Yapılışı: Süt, şeker ve nişasta küçük boy bir tencereye alınarak orta dereceli ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebi soğumaya bırakılarak krem şanti paket üzerindeki tarife göre hazırlanır. Hazırlanan krem şanti iyice katılaşması için buzdolabında bir süre bekletilir. Hazırlanan krem şantiden 3 yemek kaşığı kadarı krema içerisine katılarak iyice karıştırılır. Pastaban servis tabağına alınarak 2 kaşık süt ile üzeri ıslatılır. Üzerine krema sürülerek ayıklanıp temizlenerek ikiye bölünmüş çilekler yerleştirilir. Üzerlerine fındık veya arzuya göre çikolata parçaları serpiştirilerek üzerine bir miktar daha kremadan sürülür. Diğer pastaban kremanın üzerine yerleştirilerek aynı şekilde süt ile ıslatılır. Kalan krema ile pastanın her yeri kaplanarır. Dilimlenmiş çilekler pastanın üst kısmına istenilen şekilde yerleştirilir. Pastanın kenarları sıkma aparatı ile krem şanti sıkılarak süslenir. Yan taraflarına da fındık parçaları veya file badem ile atılarak pasta tamamlanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz. (Pastanın üzerindeki çileklerin kararmaması için jöle veya sulandırılmış reçel kullanabilirsiniz.)

1 yorum:

Sema dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Ben de bloguma beklerim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...