5 Haziran 2015 Cuma

Salçalı Et Yemeği


Kim ne derse desin milletçe ete düşkünlüğümüz var değil mi? Boşuna mükellef yemek deyince illa etli bir şeyler görmeyi ümit etmiyoruz, Cumartesi-Pazar günleri İstanbul parklarındaki bir karışlık yeşil alanları bile mangal keyfi için işgal etmiyoruz. Bizimkisi bir aşk hikayesi aslında, et tadında, tabak boyutunda :)
 
Malzemeler: (Kişi Başına)
 
- 2 parça biftek veya pirzola
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- tuz, karabiber, kekik
 
Yapılışı: Sıvıyağ bir tavaya tavaya alınarak kızdırılır. (Kapaklı bir tava olmalı) Etler kızgın tavaya alınarak yüksek ateşte önce bir tarafı, daha sonra diğer tarafı olmak üzere iyice kızartılır. (Kızartılırken bir daha müdahale edilmezse, eti mühürlemiş, yani içerisindeki suyu muhafaza etmiş olursunuz.) Salça, sıcak su ile birlikte seyreltilir. İçerisine tuz ve baharatlar da eklenerek tavanın içerisine boşaltılır. Ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır. Arada pişip pişmediğini kontrol ederek etleri ters yüz edebilirsiniz. Etler suyunu iyice çekip piştiğinde ocaktan alınarak servis edilir.

1 yorum:

Limonlu Kek dedi ki...

Teşekkür ederim Mutfağa Buyrun, sevgiler benden :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...