8 Haziran 2015 Pazartesi

Tavuklu Yıldız Şehriye Salatası


Haydi biraz yavaşlayalım, 5 çayı, et, börek, çörek derken şimdi azıcık mideyi hafifletme zamanı :) Ama yavaşlayacağız dediysek, tatsız tuzsuz yiyecekler yiyeceğiz demek değil bu. Daha hafif, beyaz et ile karışık, üstüne üstlük de nasıl lezzetli, nasıl lezzetli bir salata tarifi geliyor bugün. Hazır olun geldi bile :)

Malzemeler:

- 1 paket yıldız şehriye
- 400 gr. haşlanmış tavuk eti
- 8-10 adet kornişon turşu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- yarım göbek salata
- yarım demet dereotu

Sosu İçin:

- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- tuz

Yapılışı: 1 paket yıldız şehriye, biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanmış tavuk etleri minik minik didiklenir. Kırmızı biber ve kornişon turşu minik küpler halinde doğranır. Dereotu ve göbek salata da mümkün olduğunca küçük doğranır. Tüm malzemeler birara getirilerek iyice harmanlanır. Sos için gereken tüm malzemeler karıştırılarak salatanın üzerinde gezdirilir. Salata servis kasesine alınarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...