24 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında Domates Dilimleri


Çoook uzun bir aradan sonra herkese merhabalar, selamlar, sevgiler.... Uzun bir ara oldu, tatil, sonrasında sıcaklar, Mehmetçiklerimizin acımasızca şehit edilmeleri derken elim bir türlü klavyeye gitmedi. Buraya tarif giremedim ama facebook ve instagram hesaplarımdan kısa kısa girişlerim oldu, fotoğraf yükleyip kaçtım ara. Siz de takip etmek isterseniz eğer hemen sağdaki ikonlardan tıklayarak neler yayınlamışım bakabilirsiniz. Bir de merhaba derseniz yorumunuzda daha da mutlu olurum.

Fırında domates dilimleri çok çok basit bir tarif olmasına rağmen kahvaltı sofralarınıza veya akşam yemeğinde etin yanına eşlik ederken masanıza renk ve lezzet getirecek. Şimdi domatesin en lezzetli olduğu zaman bir deneyin derim ben, beğenirseniz yazın bana, tabii beğenmezseniz de :)

Malzemeler: (Kişi Başına)

- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, kekik

Yapılışı: Domatesler yıkanarak enlemesine 1,5 cm. kalınlığında 4 veya 5 dilim olarak dilimlenir. Fırın kağıdı serili fırın tepsisine konularak üzerine tuz serpilir. Dilimler üzerinde zeytinyağı gezdirilerek birer tutam kaşar peyniri rendesi konulur. Üzerlerine kekik serpiştirilerek 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...