26 Ekim 2015 Pazartesi

Köfteli Soğan Kavurma


Bazen uydurmasyon imalatımız da vardır mutfakta. Bir şey artmıştır veya bir şey yoktur, onun yerine ikame edecek başka bir malzeme konulur, denenir, tadılır. Bazen ı-ıhh olmamış denir, bazen de "Aman Allahım" denilerek parmaklar yenir :) Bu da o tarz bir tarif oldu, ama abartmıyorum son kalan suyu bile ekmekle silinip süpürüldü. Lezzeti hakkında daha ne diyeyim yani :)

Malzemeler:

- 2 adet en büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Köfte İçin:
 
- 300 gr. kıyma 
- 1 küçük dilim bayat ekmek ekmek içi 
- 1 adet küçük boy soğan 
- 1 adet yumurta 
- tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon

Yapılışı: Bayat ekmek içi hafif ıslatılarak ufalanır. Küçük boy kuru soğan rendelenerek suyu sıkılır ve köfte için gereken diğer tüm malzemelerle birlikte yoğrulur. Hazırlanan harçtan cevizden biraz daha küçük parçalar koparılarak minik toplar halinde şekil verilir. Soğan, piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranarak sıvıyağ ile beraber orta ateşte 5 dakika kadar kavrulur. Temizlenerek minik küpler halinde doğranmış biberler de ilave edilerek dek kavurmaya devam edilir. Soğanlar şeffaflaşıp, pembe renk aldığında köfteler de tavaya alınır. Köftelerin şeklinin bozulmaması için çok zedelemeden, ancak sürekli karıştırılarak pişirilir. Köfteler tamamen piştiğinde son olarak domates sosu ve tuzu da ilave edilir. 2-3 dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı haftalar, köfteli soğan kavurmanız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Özgen dedi ki...

Gerçekten lezzetli bir yemeğe benziyor ellerine sağlık sevgiler

ilhan dedi ki...

Zaten görünümü lezzetini belli ediyor. Tam da öğlen vakti acaba ne yiyebilirim diye dolapları tırmalarken karşıma bu çıktı ve tabii ki iyi olmadı. :) Elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...