11 Kasım 2015 Çarşamba

Ayçekirdekli Kurabiye


Hava azıcık soğudu ya, tam bana göre oldu, anlayacağınız sıcakla başım hiç hoş değil :) Bu serin, hafif kapalı, bazen yağmurlu havaları da seviyorum ben. Huzuru, sıcak evimi, kurabiye veya kek pişen mutfağımı, dostlar için kurulmuş masalarda geçirilen uzun zamanları hatırlatıyor bana. Her mevsimin ayrı güzelliği var değil mi? :)

Malzemeler:

- 250 gr. tereyağı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
- yaklaşık 4 su bardağı un

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve un yumuşak bir kıvam elde edilecek şekilde yoğrulur. Hamur, unlanmış düz bir zeminde, üzerine bastırılarak yassı hale getirilir. Hamur üzerine ayıklanmış çekirdek serpiştirilerek üzerine 1 tabaka yağlı kağıt serilir. Kağıt üzerinden merdane ile geçilerek çekirdeklerin hamura batması sağlandıktan sonra kağıt kaldırılır. Su bardağı ile yuvarlak parçalar çıkarılarak fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

2 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, ay çekirdekli kurabiyeniz çok güzel olmuş. Çok da iştah açıcı görünüyor. Bir tane tadına bakmak için alıyorum. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...