20 Kasım 2015 Cuma

Susamlı Tuzlu Kurabiye


Çok beğenilen bir tarifim var bugün. Tatlımsı-tuzlu, miss gibi mahlep kokulu, ister kahvaltıya, ister çay yanına, kelimenin tam anlamı ile lezzet küpü bir kurabiye bu. Yerken durmak da mümkün değil inanın, o yüzden küçük küçük yapın, sayı ile yiyin :) Herkese mutlu, huzurlu haftasonları diliyorum... 

Malzemeler:

- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3,5-4 su bardağı un
- yarım çay bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı kavrulmuş susam (hazır bulamazsanız, teflon tavada yağsız olarak rengi değişene kadar kavurabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tüm malzemeler bir yoğurma kabına alınarak malzemeler birbirleri ile özdeşene kadar yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılarak istenilen şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif altın rengi alana dek pişirilir.

1 yorum:

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...