6 Kasım 2015 Cuma

Yeni Bir Doğum Günü Masası

 
Yılların geçtiğini, yeni bir doğumgünü geldiğinde (üstelik bir önceki yıla göre ne kadar çabuk geldiğinde) anlıyor insan. Sonra bir bakıyorsun, düne kadar bir kucak büyüklüğündeki evladın, büyümüş, boyunu geçmiş, hayat mücadelesine bile başlamış. Sonra bir tuhaf olunuyor da, "Aman Allah sağlık versin de, yıllar geçecek tabii" diyerek savuşturuyorum o iç burukluğunu :) Hiç büyümeyecek kuzum, nice nice yıllara, sağlıkla, mutlulukla...
 
 
Her sene olduğu gibi, bu sene de aşırıya kaçmadan, özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir menü oluşturmaya çalıştım. O yüzden menüde her sene değişmeden yerini koruyan Arnavut Böreği ve Yoğurtlu Kuskus Salatası baş köşeyi aldılar tabii :) Bir salata yetmez, bir çeşit daha olsun diyerek Tavuklu Salata da yaptım, iyi ki de yapmışım, çok sevildi. Susamlı Tuzlu Kurabiyeler, tuzlu grubunun son çeşidiydi. Mahlepli, tatlı-tuzlu tadı ile çok beğenildi, tarifini yakında paylaşacağım.
 
Doğum günü masası hazırlarken çok fazla tatlı çeşidi yapmıyorum, çünkü pasta yeterli geliyor. Bu yüzden ikisini de ilk olarak denediğim Oreolu Kek ile Çekirdekli Kurabiye ile tatlı grubunu da bitirdim. Onların da tarifleri ennn kısa zamanda gelecek, yalnız epey sükse yaptılar, tarifleri kaçırmayın derim :)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı cumalar, dünyaya gelen çok çabuk büyüyor. Bir yürüse, bir konuşsa, okula gitse, asker derken bir bakıyorsunuz yuvadan uçmuş gitmiş. Mevlam herkesin çocuklarına hayırlı uzun ömürler versin. Doğum günü menünüz çok farklı ve güzel tariflerden oluşmuş. Sabırsızlıkla paylaşmanızı bekliyoruz.

Saygılar.

lezzettabağı dedi ki...

Mutlu,sağlıklı sevgi dolu bir yaşamı olsun evladınızın... Evlatları gözümüzden sakınırız elbette bu her anne babanın iç güdülerinde vardır...onlara hep en iyiyi en mükemmeli verme mücadelemizde allah yolda bırakmasın diyelim. kocaman sevgiler güzel bloğunuza..

pasta caddesi dedi ki...

vladınızın doğum gününü kutlar, sağlıklı, mutlu yıllar dilerim.

sevgiler

tolunay

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Sefa Gencal, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, hepimizin evlatları için inşallah. Sevgiler...

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Şükran Ünal, içten bir Aminn inşallah diyorum güzel dileklerinize, sevgiler :)

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Tolunay, çok teşekkür ederim, sevgiler :)

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...