4 Aralık 2015 Cuma

Damla Sakızlı Soda:Mastiqua


Geçen haftasonu çok hoş bir Akdenizli ile tanıştım, öyle ki sizi tanıştırmak için sabırsızlandım ve yayınlamak için programladığım bir kaç postun önüne aldım. Sodayı ve damla sakızını sevenler yanıbaşıma ilişsin :) 

Damla sakızı, %95 gibi büyük bir oranda Doğu Akdeniz'de bulunan Sakız Adası'ndaki (Chios) sakız ağacından (Mastiha) elde edilen bir çeşit reçine. Sindirime yardımcı olduğu, diş beyalattığı, nefes tazelediği için yüzyıllardır kullanılıyor. Şimdi de kaynak suyu ile harmanlanarak maden suyunun içerisine girmiş, Mastiqua adı ile şişelenerek soframıza gelmiş. Herhangi bir aroma, katkı maddesi, alkol ve tatlandırıcı içermiyor, 0 kalori. Normalde sodasına limon atalardaysanız eğer, bir hatırlatma; bu sodaya limon değil, salatalık atılması gerekiyormuş, birbirlerinin tatlarını bastırmıyormuş.

Ürün tadımı için, yine kendisi gibi Yunanlı esintileri taşıyan bir restaurant olunca, meşhur mezelerini de tattık tabii ki, üstelik herbirinin içerisinde damla sakızı da mevcuttu.Damla sakızlı kuru cacık, patates salatası ve özellikle damla sakızlı-sarımsak soslu kabak kızartmasını çok çok çok beğendim :)

Bu güzel günde bizleri ağırlayan Mastiqua Ekibine ve Sevgili Hilal'e çok teşekkür ederim...



2 yorum:

lemanice dedi ki...

😘 limonlumm,,,,zannumca beni sildin 😔,,,,paylasmlar nefisss ,,,

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...