1 Aralık 2015 Salı

Patatesli Gül Börek


Aralık ayı geldi, soğuk günler de öyle, yakında yeni yıl da gelir. Yani her yer cıvıl cıvıl olacak, şenlenecek, renkli, pırıltılı görüntüler ortaya çıkacak demektir. Geçen zamana müdahale şansımız yok, zaman akıp gidiyor, ama zaman geçiyor diye üzülmek yerine, yeni gelen yıl için sevinmek, yeni umutlar beslemek elimizde. Şimdi Patatesli Börek ile bu konunun ne alakası var demeyin, bakınız yukarıdaki fotoğraf; patatesli nefis bir börek, kuşlar ve yeni umutlar ve kırmızı işte :)

Malzemeler:

- 2 adet hazır yufka
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı: Patatesler haşlanarak rendelenir. Bir tava içerisine incecik yemeklik olarak doğranmış soğan alınarak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur. Soğanlar hafif renk değiştirmeye başladığında salça, tuz ve baharatlar da ilave edilerek harç özdeşleşene dek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Haşlanmış patateslere kavrulmuş sağanlar da eklenerek karıştırılır ve hafif soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kapta yumurta, süt ve zeytinyağı birlikte çırpılarak sulu bir karışım elde edilir. Yufkaların her biri 4 eşit parçaya ayrılır. Her bir üçgen parçaya öncelikle bu karışım bir fırça yardımı ile sürülür. Üçgen yufka parçalarının uzun kenarına, hazırlanan iç harçtan yaklaşık iki yemek kaşığı konularak rulo şeklinde sarılır. Daha sonra bu ruloların herbiri uçlarından başlayarak kendi çevresinde döndürülerek gül şekli verilir. Gül börekler fırın tepsisine konulmadan önce rulonun ucu su ile ıslatılarak yapışması sağlanır. (Böylece pişerken böreklerin ucu açılmaz) Tüm börekler hazırlanıp fırın tepsisine alındığında kalan yoğurtlu-yumurtalı karışım üzerine eşit olarak sürülerek 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirilir.

2 yorum:

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

nefis yemek tarifleri dedi ki...

Yaptığınız gül böreği gerçekten çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
hünerlitarifler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...