24 Aralık 2015 Perşembe

Profilo İle Yeni Yıla İlk Merhaba


Biraz uzunca bir zaman sonra tekrar merhaba, ama güzel, cıvıl cıvıl, püslü-püslü ve lezzetli mi lezzetli bir postla :) Geçen hafta Profilo Dayanıklı Ev Aletleri'nin davetlisi olarak yeni yıla erken bir merhaba dediğimiz Yeni Yıl Yemeği'nde buluştuk. Sevgili Elif Korkmazel'in de kısa bir workshopu ile renk kattığı yemekte, bir de blogger arkadaşlarımla buluşup, hasret giderince deymeyin keyfime :)

Sevgili Elif Korkmazel, bizleri Profilo Ekmek Makinası'nda pişirdiği tazecik, mis kokulu ekmekler ve yine aynı makinada pişirdiği ayva reçeli ile karşıladı. Sonrasında Profilo Buharlı Pişirici ile yaptığı bir yeni yıl pilavı geldi ki, kuru meyvalı, tarçınlı, narlı lezzeti ile mükemmeldi. Ve sonunda Profilo Elektrikli Izgara'da döküp döküp bizlere ikram ettiği pankekler, çikolatalı, reçelli, ballı götürdük hepsini. İşte ben bu Pankek tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum. Elif Korkmazel'den bir de püf noktası; eğer pankek yapacaksanız, hamurunu bir gün öncesinden yapıp buzdolapta bekletirseniz çok daha lezzetli pankekler elde ediliyormuş, benden söylemesi :)


Tarife geçmeden önce, son olarak Ogilvy İletişime, bizlere Profilo'lu lezzetler hazırlayan Sevgili Elif Korkmazel'e ve tabii  bizleri ağırlayan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri'ne çok teşekkürler...

Tarçınlı Pankek

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı kepekli veya tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı pekmez veya toz şeker
- 1 paket şakerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz

Yapılışı: Tüm malzemeler özdeşleşene dek iyice çırpılır. Teflon tava yağsız olarak ısıtılarak üzerine ikişer yemek kaşığı dolusu pankek harcı dökülür. Her bir pankek arkalı önlü pişirilerek bal, reçel, çikolata sos ile servis edilir.

1 yorum:

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...