22 Nisan 2016 Cuma

Dilara Koçak'tan Uludağ Maden Suyu İle Hazırlanmış Tariflerle Bahara Hazırlık Detoksu


Geçen haftalarda, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak ile Uludağ Doğal Maden Suyu Workshop'unda biraraya geldik. Tam da bahara girdiğimiz, yaza hazırlıkların yavaştan başladığı, biraz kilo versem iyi olacak dediğimiz zamanlardayız ya, işte bu workshop pek iyi geldi :) 

Etkinlikte, Sevgili Dilara Koçak'ın hazırladığı reçeteleri yaptık, doğal maden suyu ile ilgili merak ettiklerimizi, doğru bildiğimiz yanlışları sorduk öğrendik. Maden suyu benim yaz-kış demeden tükettiğim bir içecektir, günde 2-3 tane bile içerim ve çok severim (ayranı bile maden suyu ile yaparım, deneyin harika oluyor) Yalnız üzerine basa basa doğal maden suyu diye yazıyorum, soda veya meyvalı soda değil. Çünkü Doğal Maden Suyu, doğal kaynaklardan karbondioksit gazı içeriği ile çıkan sudur, hele meyvalı sodaların, aromalı gazozlardan hiçbir farkı yok bence.

Gelelim Dilara Koçak reçeteleri ile Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırlanmış detoks tariflerine. Sizlerle yaptığımız 3 tarifi paylaşıyorum, daha fazla tarife buradan ulaşabilirsiniz;



Serin Yeşil: Vücutta ortaya çıkan mineral kaybını giderir, ödem attırır, kan dolaşımını hızlandırarak varis oluşumunu önler.

- 1 adet salatalık
- 1 avuç ıspanak
- yarım yeşil elma
- yarım limonun suyu
- yarım demet maydanoz
- 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Yapılışı: Maden suyu dışındaki tüm malzemeler robottan geçirilir. Son olarak maden suyu da eklenerek, dilerseniz bol buz ve salatalık dilimi ile servis edilir.


Ballı Hurma: Hurma sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineralleri içerir, ayrıca vücudun ihtiyacı olan vitamin ve folik asit yönünden zengindir. Kalp ve damar sağlığı için olumlu etkiler taşır.

- 1 adet kırmızı elma
- yarım muz
- 2 adet hurma
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Yapılışı: Hurmaların çekirdekleri çıkarılarak 2 saat kadar ılık suda bekletilir. Maden suyu dışındaki tüm malzemeler robottan geçirilir. Son olarak maden suyu da eklenerek servis edilir.  


Ananas Lezzeti: Ananas, yüksek antioksidan içeriği ile kansere neden olan serbest radikallerle savaşır. Potasyum içeriği ile kan basıncını dengeler, lif ve manganez içeriği ile de vücutta ödem oluşmasını önler. Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

- 100 gr. yoğurt
- 3 dilim taze ananas
- 1 çay kaşığı tarçın
- 10 adet çiğ badem
- 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Yapılışı: Maden suyu dışındaki tüm malzemeler robottan geçirilir. Son olarak maden suyu da eklenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...