7 Nisan 2016 Perşembe

Portakal Çanağında Portakallı Kek


Portakallar henüz bitmeden bu tarifi bir denemenizi öneriyorum. Güzel sunumu ile misafirlerinizden övgüler alacağınıza eminim :)

Malzemeler:

- 5 adet portakal
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı  toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı süt kreması
- 50 gr. bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- yarım paket kabartma tozu

Yapılışı: Portakallar ikiye kesilerek bir kaşık yardımı ile içi boşaltılır. Krema ile çikolata küçük bir sos tenceresinde eritilir kakao da ilave edilir. Ayrı bir karıştırma kabında yumurtalar şeker ile iyice çırpılır, sıvı yağ, yoğurt, un, portakal kabuğu  ve kabartma tozu da eklenerek pürüz kalmayana dek karıştırılır. Son olarak çikolatalı krema eklenerek beraberce karıştırılır. (Alışkın oldugunuz kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur olacak.) Kek karışımı, portakalların yarısına kadar doldurulur. (Portakalların yanlayıp içindekilerin dışa akmaması için birbirlerine yaslamanız, yada daha iyisi muffin tepsiniz varsa eğer onun içine oturmanın iyi olacaktı.) Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. (Kürdanı batırıp çıkardığınızda kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.) 

3 yorum:

Julia Fertelli dedi ki...

Sunuma bayildim, ellerine saglik canim. Iyi Kandiller...

Küçük Mucizelerim dedi ki...

Hem çikolatalı hem portakallı. Daha nolsun. Bence süper

Çay Aşkı dedi ki...

Google'da gezerken rastladım bu tarife, kim bu çılgın derken bir de kimi göreyim?
Vallahi sen beni delirteceksin:) Uyumadan unutsam bari şu tarifi :))) Ellerine kollarına sağlık^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...