23 Mayıs 2016 Pazartesi

Zeytinli Buğday Salatası


Hem doyurucu, hem hafif, hem de lezzetli bir salata yapmak, bir de üzerine övgü almak tek bir salatada mümkün müdür? Evet evet Buğday Salatası ile saydıklarımın tümünü tek bir tabakta sunabilirsiniz. Bir gün öncesinden ıslatıp düdüklü tencerede 15 dakika pişirdikten sonra hazırlaması sadece 5 dakika. Haydi lezzetli bir salata için mutfağa gitmeye ne dersiniz?

Malzemeler:

- 3 su bardağı haşlanmış buğday (1,5 su bardağı kadar haşlanmamış buğdaydan)
- 5-6 dal soğan
¼ demet dereotu
¼ demet maydanoz
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 su bardağı ceviz içi
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı: Haşlanmış buğday derince bir karıştırma kabına alınır. Közlenmiş kırmızı biber, maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ince bir şekilde doğranarak buğdayın üzerine eklenir. İrice kırılmış ceviz, tuz ve zeytinyağı da ilave edilerek iyice karıştırılır. 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...