9 Mayıs 2016 Pazartesi

Köfteli Patates Yemeği


Bahar yorgunluğundan muzdarip misiniz? Ben malesef kocaman bağırarak evvvettt yanıtı vermek istiyorum :( Hiç geçmeyen  bir bacak ağrısı, vücudumda kırgınlık, sürekli uyuma isteği, başağrısı var. Aman geçecek, havalar ısınacak diyorum, ama havalar da ısınamadı bir türlü. Daha doğrusu ısındı da, sabah soğuk, öğle çok sıcak, akşam kombi yakma kıvamında :) Neyse bu yorgunluk, gelir geçer yine zinde zamanlarıma dönerim inşallah diyerek güzel bir tarif vereyim diyorum. Köfteli Patates yemeğini sevmeyen, mutfağında pişmeyen var mıdır ki? Yoktur değil mi :) Ben bu yemeği ne zaman yapsam ertesi güne asla kalmaz, yemeğin suyu dahi ekmeğe bana bana bitirilir. O zaman gelsin tarif bakalım :)

Malzemeler:

- 3 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 bardak sıcak su
- tuz, karabiber, pul biber

Köfte İçin:

- 300 gr. kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köfte baharı

Yapılışı: Köfte için gerekli orta boy kuru soğan, rendenin ince tarafında rendelenir. Bayat ekmek içleri hafif ıslatılarak elde ufalanır. Bu malzemelerle birlikte geriye kalan köfte için gerekli tüm malzemeler birlikte yoğrularak minik köfteler hazırlanır ve dinlenmesi için yarım saat kadar buzdolabına kaldırılır. Yayvan bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış iri boy kuru soğan alınır. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra üzerine doğranmış sivri biberler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Soğanlar altın rengini almaya başladığında salça da ilave edilir. İrice doğranmış patatesler tencereye alınarak 4-5 dakika kadar, sürekli karıştırmak suretiyle kavrulur. Sıcak su yavaş yavaş tencereye dökülür. Tuz ve karabiber de suya atıldıktan sonra karıştırılır ve hazırlanan köfteler yavaş yavaş patateslerin üzerine konulur. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra ocağın altı kısılır ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirilir. (Bu süre içerisinde yemeği karıştırmayın, köfteler çiğken dağılabilirler, 10 dakika sonunda karıştırabilirsiniz.) Ara ara yemeğin suyunu kontrol ederek, azalmışsa azar azar sıcak su ilave edilerek, patatesler istenilen kıvama gelene dek pişirmeye devam edilir.

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık en sevdiğim klasşk yemeklerden biridir sevgiler

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun havalardan olabilir, bu yemeği bizim ev halkıda çok sever ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...