14 Haziran 2016 Salı

Fırıldak Kurabiye


Ramazan'ın 1 haftası bitti bile, çabuk geçiyor mübarek :) Bugün de bir kurabiye tarifi vereyim istedim. Ramazan'da hep yemek ve çorba tarifi verilecek diye bir kural yok, iftardan sonra kafa düzeltici çayın yanına bu kurabiyeler pek güzel gidiyor. Bu tarif ve videosunu instagramda paylaştığımda epey bir ilgi gördü. Eğer kurabiyelerin yapım videosunu görmek isterseniz, sayfanın sağ tarafındaki İnstagram logosunu tıklamanız yeterli. Şimdiden afiyet olsun :)


Malzemeler:

- 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3,5 veya 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Yapılışı: Kakao ve 2 yemek kaşığı haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak oldukça yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Un katılırken azar azar eklemekte fayda var, ben 3 bardaktan sonrasını neredeyse çeyrek bardak çeyrek bardak ilave ediyorum.) Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılarak birine kakao, diğerine 2 yemek kaşığı un ilave edilerek ayrı ayrı tekrar yoğrulur. Her hamurdan minik parçalar koparılarak avuç içerisinde karşılıklı 2'şer olmak üzere 4 minik top birlikte yuvarlanır. (Dikkat: Yuvarlarken avuca paralel olacak şekilde ovalar gibi hareket etmek gerekiyor, bilye gibi tüm avuç içerisinde dolaştırıldığında fırıldak şekli almıyor.) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilerek, önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, kurabiyelerin üzeri çatlamış bir görünüm alana dek pişirilir.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Küçük Mucizelerim dedi ki...

Çocukluğumun en sevdiğim kurabiyesi. Sizin şekil daha jantiymiş ama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...