13 Temmuz 2016 Çarşamba

Arbella Üzüm Çekirdekli Gurme Makarna ile Makarnalı Sezar Salata


Yeniliklere açık bir yapım olduğunu daha önce de bir kaç kez söylemiştim, marketlerde yeni bir ürün gördüm mü hemen peşine düşerim, bu neymiş, nereden gelmiş, nasıl yapılmış diye. Bazen hiç tarzım olmayan, bende hayal kırıklığı yaratan ürünler nispeten azdır, ama tanıştığım yenilikçi ürünler her zaman yanımda kar kalır. Son zamanlarda tanıştığım, üzüm çekirdekli Arbella Gurme Makarna da böyle başarılı ürünlerden. Üzüm çekirdeğinin faydasından yararlanabilmek için daha önceleri çekilmiş olarak alıp yoğurt üzerine serperek tüketiyordum. Şimdi üzüm çekirdeği makarnanın içerisinde, onun lezzeti ile harmanlanmış olarak mevcut, bundan daha pratik bir şey olabilir mi? İçeriğindeki üzüm çekirdeğinden kaynaklı olarak antioksidan ve anti-aging özelliği var, yüksek derecede de E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriyormuş. O halde haydi üzüm çekirdekli makarnalar pişirmeye :)


Malzemeler:

- yarım paket Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy domates
- yarım demet fesleğen
- 7-8 adet çeri domates
- 12-15 adet minik mozarella topları
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

Yapılışı: Makarna derince bir tencerede 7-8 dakika kadar haşlanarak suyu iyice süzülür ve  ayrı bir yere alınır. Aynı tencerede zeytinyağı ve rendelenmiş domates birlikte sotelenir. Domates suyunu çektiğinde haşlanmış makarnalar ve istenilen miktarda tuz tencereye alınarak malzemeler kaynaşana kadar yavaşta karıştırılır ve ateşten alınır. Bir tabağa mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatlar birlikte konularak iyice karıştırılır. Tavuk göğsü 2 cm.'lik şeritler halinde kesilir. Her bir parça önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da un karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır. 

Haşlanmış ve domates sosu ile karıştırılmış makarnalar servis tabağına alınır.  Üzerlerine ikiye kesilmiş çeri domatesler, minik mozarella topları, fesleğen yaprakları ve kızarmış tavuk parçaları yerleştirilir. Arzuya göre üzerine mayonez dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...