6 Ekim 2016 Perşembe

Bamya Çorbası


Hava ne kadar garip değil mi? Sabah soğuk, öğle olduğunda esen, kararmış, ha yağdı ha yağacak görünen sanki o değilmiş gibi inadına sıcak, akşam olduğunda yine soğuk, çorap hırka giydiren bir hava. Tam sonbahar işte. Bir de tam çorba havası tabii. Üstelik hafif ekşi, lezzetli mi lezzetli bir çorba arıyorsanız, işte Bamya Çorbası tam size göre :)

Malzemeler:

- 100 gr. kurutulmuş bamya
- 250 gr. küçük doğranmış kuşbaşı et
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet limon
- tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı: Küçük bir tencerede su kaynatılır. Su kaynadığında 1 limonun suyu ve kuru bamyalar iplerinden çıkarılmadan içine atılır ve kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatılır. Bamyalar haşlanınca suyu süzülerek suyu süzülür ve iplerinden çıkarılır. Ayrı bir tencerede kuşbaşı etler yağsız olarak kavrulur. Etler suyunu salıp tekrar çektiğinde sıvı yağ ve tereyağı ilave edilerek birlikte sotelenir. Sotelenmiş ete ince yemeklik olarak doğranmış soğan ve salça da ilave edilir. 3-4 dakika kadar sonra yaklaşık 6 su bardağı sıcak su ve bamyalar ilave edilir. Baharatlar ve 1 limonun suyu da tencereye eklenerek, kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...