16 Kasım 2016 Çarşamba

Yumurtalı Ekmek


Nasıl denk düşürüyoruz bilmem, ne zaman evde ekmek kalmadığını düşünerek ekmek alsam, akşam da eşim ekmekle eve gelir. Nasıl olsa o alır diye almadığım zamanlarda da, o da aynı şeyi düşünüp almaz. Yani ya ekmeksiz kalırız, yada çifte çifte ekmekli :) Ekmek yoksa problem değil, bir şekilde hallediyoruz, ama fazla ekmek olduğunda sıkıntı. Bir yandan bayatlayan ekmekler hep gözüme batıyor, bir yandan da atmaya, hele ki nimeti heba etmeye kesinlikle karşıyım. İşte o ekmekler hemen yumurtalı ekmek oluyorlar. Bu sefer de yumurtalı ekmek az diye çıngar çıkıyor, yok yok biz bu ekmek işini oturtamayacağız galiba :)

Malzemeler:

- 8 dilim bayat ekmek
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zytinyağı
- tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber
- kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Derince bir kase içerisinde yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve baharatlar iyice çırpılır. Bayat ekmekler birer birer bu karışımın içerisine batırılıp çıkarılarak kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır. Kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağı çektirilir. Ekmeklerin karışımda kalma süresi ne kadar uzun olursa o kadar yumuşak ekmekleriniz olacaktır.

4 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir fikir ellerine sağlık.

ebru dedi ki...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir.
Hatta bazı akşamlar yemek yerine bizim soframıza eşlik eder. Ellerinize sağlık.

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Fast Food Kültürüne İnat Tabakta Lezzetler, ekmeği atmamak için var gücümle çalışıyorum gerçekten, yorumunuz için teşekkürler. :)

Strafor Kesim dedi ki...

Çok teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...