17 Şubat 2017 Cuma

Galeta Unlu Çiçek Poğaça


Bu poğaçalar pek güzel, pek çıtır. İlk yediğimde hayran kalmış, hemen yapmalıyım demiştim. İlk fırsatta da yaptım, denedim ve oldu, üstelik övgüleri de topladı. O zaman buraya da yazmam için tüm şartlar tamam olduğuna göre buyrun tarif. Siz de deneyin, göreceksiniz ki sizden de tarif isteyen çok olacak. Yalnız tek bir şart var, yanında da demli bir çay olsun olur mu? :)

Malzemeler:

- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase galeta unu
- 100 gr. az yağlı beyaz peynir
- 15 adet siyah zeytin

Yapılışı: Galeta unu ve beyaz peynir haricindeki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde hafifçe açılır ve ortasına peynir konularak kapatılır. Her tarafı galeta ununa bulanarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Zeytinler ortalarından bıçakla kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Her bir hamurun ortasına yarım zeytin bastırılır, kenarlarına da bıçakla 5-6 adet kesik atılır. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...