25 Nisan 2017 Salı

Hanımgöbeği Tatlısı


Bazı tarifler vardır çok özeldir, ya yediğin yerden ötürü, yada yapan kişiden ötürü. Bu tarif de onlardan biri işte. Beslenme ve Diyetetik okuyan kızımın dersi olur kendisi. Ne güzel, ne tatlı bir ders, bana böyle derslerle gelin işte :) Sınıfta yapıp çok beğenince bize sürpriz bir tatlı yapacağını söyledi ve mutfağa girdi. Sonuçta gerçekten çok güzel, çıtır çıtır ve fazla yağ çekmemiş bir tatlı oldu, hele kızımın elinden çok daha tatlı oldu :)

Malzemeler:

- 25 gr. tereyağı
- 80 gr. un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz

Şerbeti İçin:

- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı: Şerbet için gereken toz şeker ve suyu küçük boy bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca limon suyu da eklenerek, şerbet şurup halini alınca ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. (Şerbet kaşıkla döküldüğünde son damla bir öncekini izliyorsa, yani uzuyorsa şurup halini almış demektir.)

Tereyağı ve su birlikte ayrı bir tencereye alınarak ısıtılır. Karışım ılık hale gelince un, tuz ve toz şeker eklenerek 8-10 dakika sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Ocağın altı kapatılarak hamur ılınmaya bırakılır. Hamur ılınınca içerisine yumurta kırılarak karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ortası delik yuvarlak şekiller verilir. Hamurlar, derin yağ (15,-2 su bardağı sıvı yağ) içerisinde, yağ çok kızgın olmadan, ılıkken  kızartılır. Kızartılan hamurlar sıcakken şurup üzerine dökülür.

2 yorum:

LEZZETİKRAM dedi ki...

ah tabiki kuzunun elinden böyle güzel bir tatlı yemek nasıl güzel olmaz :) harika olmuştur eminim :)

lokumpilavi dedi ki...

Tatlının her haline bayılırım ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...