Malzemeler:
- 1/2 kg gün kurusu kayısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı: Güneşte kurutulmuş (özellikle rengi koyu renkli olan kayısılardan olacak) kayısılar güzelce yıkanarak bir tencere içerisine konulur, üzerine su, şeker ve tereyağı da ilave edilerek, kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyu nispeten azaldığında servis tabağına alınarak üzerine fındık veya ceviz parçaları ile süslenir. (Bende ceviz içi kalmadığından süslemek için fıstık kullandım.) Tereyağı hafif karameli andıran değişik bir tad katıyor, ayy bu sefer değişik ne yapsam diyenlere bir alternatif olsun.
Amaninnn Limonlum tam kalori bombası bu, enfesss..Zaten ne güzelse onda kalori bol valla :((
YanıtlaSilHarika bir görüntüsü var, ellerine sağlık canımcım,
Kocaman öptüm seni...
bende bayburtta sık sık yedim bundan.....ordada çok yapıyorlardı...
YanıtlaSilellerine sağlık..nefis görünüyor...
kandilin mübarek olsun canım..
kestane gbi görünüyorr
YanıtlaSiltadı nasıl acabaa
bende mi yapsam ki
ellerine sağlıkk
slm
YanıtlaSilbende ismek te soğuk mutfak kursundayım canım gerçekten güzel şeyler yaptık
eline sağlık nefis olmuş
iyi kandiller
sevgiler
Harika bir görüntü tadı muhteşem olmalı ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil♥ Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.
valla gerçekten kalori bombası:)))
YanıtlaSilama enfes görünüyor.
Kandilin mübarek olsun canim.
YanıtlaSilNevalcim ben bunu çok seviyorum rahmetli yengem çok yapardı birde aynı tarifle siyah iri erik tatlısı yapardı. en sevdiğim lezzetlerden biridir eline sağlık.
YanıtlaSilNarime
limonlu kekim canım benim pek güzel ama bunu yerse millet tavan yapar:))))) ellerine sağlık canımmm...sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSil