10 Mart 2008 Pazartesi

Pancar Salatası

Kışın pazarda- markette çokça karşımıza çıkan pancar, benim favorilerimdendir. Turşusunu da, salatasını da çok severim, bir de şu beraber kullanıldığı her yiyeceği kendi pembe rengine boyamasa (çok baskın karakterlidirler kendileri)! Hem akşam yemeklerin yanına, hem de misafir çaylarının yanına bir de salata çeşidi olsun diyorsanız gönül rahatlığıyla menünüze ekleyebilirsiniz. Ayrıca haşlandıktan sonra, kabukları soyulmadan 1 hafta kadar buzdolabında saklanabildiği için çok pratik geliyor bana, elimin altında her an bir salata çeşidi hazır oluyor.
 
Malzemeler:

- 3-4 adet orta boy pancar
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- tuz
- süslemek için kornişon turşu, mısır veya maydanoz

Yapılışı: Pancarlar, uzamış kök uzantıları ve baş kısımları kesilerek iyice yıkanır. Dış kısımları soyulmadan bir tencere içerisine alınır ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Bir çatalla üzerine bastırdığınızda, çatal rahatlıkla batıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra üst kabuğu bıçakla temizlenir (zaten yumuşadığından, kabuğu kendiliğinden sıyrılacaktır). Derince bir kase içerisine rendenin iri kısmıyla rendelenerek fazla suyu sıkarak süzdürülür. Üzerine yoğurt, döğülmüş sarımsak ve tuz da ilave edilerek, homojen bir pembe renk elde edilecek şekilde karıştırılır. Üzerini arzu ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. O muhteşem pembe renge hayranım ben de:)) Ne kadar güzel bir tondur, ne kadar gıda boyası kullanırsan kullan, tutturamazsın...

    Ellerine sağlık canım,


    sımsıcak sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. ooooo renkler süper tadını hiç bilmiyorum merak ettim
    eline sağlık cnm
    iyi haftalar

    YanıtlaSil
  3. Pancara bayılırım
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım bugün pazardan ilk defa ben de pancar aldım salatasını hiç duymamıştım deniycem sevgiler.sizce sakıncası yoksa listeme ekledim.sevgiler(yalnizkralice.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için benim için değerli, şimdiden teşekkür ederim :)